با حافظه بیشتر آشنا شوید

حافظه چیست؟
با سلام خدمت همراهان همیشگی وبسایت تندخوان برتر. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با حافظه بیشتر آشنا کنیم.
آنچه از آن به عنوان حافظه یاد میکنیم شامل رمزگذاری، ذخیرهسازی، نگهداری و متعاقبا یادآوری اطلاعات و تجربیات گذشته است. روانشناس شناختی، «مارگارت دبلیو ماتلین» ( Margaret W. Matlin)، حافظه را فرایند حفظ اطلاعات در طول زمان توصیف کرده است. حافظه در زندگی روزانه ما بسیار ضروری است به طوری که بدون آن نمیتوانیم به اصطلاح، قدم از قدم برداریم و یا حتی چیزی از تجربیات گذشته خود را به یادآوریم.
«اتکینسون و شفرین» (Atkinson and Shiffrin) در سال 1968، سه مرحله از حافظه را تشریح کردند:
حافظه حسی، اولین مرحله از حافظه است که اطلاعات (شنیداری یا دیداری) را، بسته به نوع آنها، به مدت ۰.۵ الی 4 ثانیه در خود نگه میدارد.
حافظه کوتاهمدت یا فعال که در صورت توجه به حافظه حسی، اطلاعات به این حافظه منتقل میشوند. این حافظه، تقریبا 20 الی 30 ثانیه میتواند اطلاعات را در خود نگه دارد بعد از آن، اطلاعات به سرعت فراموش میشوند.
حافظه بلندمدت یا دائمی، در صورت توجه، تکرار و تمرین، اطلاعات از حافظه کوتاهمدت به حافظه بلندمدت منتقل میشوند. این اطلاعات در زمانی که به آنها نیاز داشته باشیم، قابل یادآوری هستند.
طبق مراحل سهگانه حافظه، در صورتیکه اطلاعات به درستی فهمیده نشوند و یا در حافظه بلندمدت به خوبی سازماندهی نیابند، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که آنها را در لحظه به یاد بیاوریم. بنابراین لازم است راهکارهایی برای بهبود فرایند به ذهنسپاری و به یادآوری اطلاعات به کاربریم به عبارت دیگر، با تقویت حافظه، مغز خود را طوری پرورش دهیم که از ظرفیت صد در صدی خود به بهترین نحو استفاه کند. تنها در اینصورت است که میتوانیم مطمئن باشیم که دیگر هرگز چیزی را فراموش نمیکنیم.
سوال مهم این است که حال برای افزایش حافظه چه باید بکنیم؟
برای افزایش حافظه کافی است در دوره های آفلاین و یا دوره آنلاین حافظه وبسایت تندخوان برتر شرکت کنید.
برای ثبت نام در دوره های تقویت حافظه فقط کافی است کلیک کنید.

قوانین ارسال دیدگاه در سایت