مولفه های یادگیری چیست

دسته بندی :مقالات ۲۴ دی ۱۴۰۱ 20772 مشاهده

بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان برای مطالعه وقت زیادی را صرف می کنند اما نتیجه مطلوب و دلخواه خود را به دست نمی آورند(مولفه های یادگیری ). برای اینکه بتوانید نمرات دلخواه خود را به دست بیاورید پیشنهاد می کنم در دو گام همراه تندخوان برتر باشید.

گام اول تقویت حافظه و تمرکز که در دوره های ویژه ای به شما آموزش داده می شود.

گام دوم تندخوانی که در آن سرعت مطالعه شما افزایش چشمگیری پیدا می کند.

در این مقاله شما را با یادگیری بیشتر آشنا می کنیم.

تعریف یادگیری چیست؟

یادگیری یا همان «learning» بحثی است که اندیشمندان و دانشمندان زیادی درباره آن تحقیقات گسترده ای انجام داده اند. در این مقاله تندخوان برتر با مولفه های یادگیری بیشتر آشنا می شوید.

یادگیری به تغییر نسبتا پایدار در رفتار یا دانشی که از تجربه ناشی می شود، اشاره دارد. در واقع با این تعریف مشخص می شود که در دانش روانشناسی، یادگیری به عنوان یکی از اصلی ترین مولفه ها و مفاهیم به حساب می آید. یادگیری شامل مهارت ها و دانش های گوناگون می شود.

یادگیری همانطور که اشاره شد فقط به تغییرات نسبتا پایدار در رفتار یا دانش حاصل از تجربه گفته می شود.

عادتهای شخصی مانند ترسو بودن، کم رویی، ترس از سوار شدن بر کشتی یا هواپیما، ترس از امتحان از یادگیری شکل گرفته اند. در واقع اگر بخواهیم به بیان ساده تر بگوییم، اغلب رفتار هایی که داریم حاصل از یادگیری است.

یادگیری تنها متعلق به انسان ها نیست بلکه سایر موجودات زنده نیز می توانند یادبگیرند.

یادگیری انواع مختلفی دارد که در اینجا به طور کلی برخی از آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم. شما می توانید جهت آشنایی بیشتر با حافظه و همچنین تقویت حافظه خود، روی لینک زیر کلیک کنید تا با 50 درصد تخفیف در دوره تقویت حافظه دکتر صادق آغوی شرکت کنید.

ثبت نام در دوره حافظه پیشرفته

شرطی سازی کلاسیک

شرطی سازی کلاسیک نوعی یادگیری است که به موجب آن، یگ محرک قابلیت فراخواندن پاسخی را کسب می کند که در ابتدا محرک دیگری آن را فرا می خواند.

اولین بار این موضوع در سال 1903 توسط پاولف که یک فیزیولوژیت روسی بود کشف شد. از همین رو گاهی به شرطی سازی کلاسیک، شرطی سازی پاولفی می گویند.

اگر می خواهید بدانید که پاولف شرطی سازی کلاسیک را چگونه کشف کرد، در ادامه همراه وب سایت تندخوان برتر باشید.

پاولف در آزمایشگاه خود مشغول به بررسی نقش بزاق سگ ها در فرایند های گوارشی بود. کشف پاولف مانند بسیاری از کشف های مهم جهان، تا حدودی تصادفی به حساب می رود.

پاولف برای این آزمایش، تعدادی سگ را در محفظه های آزمایشی قرار داد. بزاق سگها توسط لوله ای که در غده بزاقشان از طریق جراحی قرار گرفته بود، جمع آوری می شد؛

بعد از گذشت مدت زمانی، پاولف پی برد که سگهایی که با این روش مانوس شده بودند، قبل از اینکه گرد گوشتی به آن ها داده شود، ترشح بزاق دارند.

او برای اینکه به این آزمایش مطمئن شود، ابزار های خود را تغییر داد. تنها کافی بود که محرک مدتی با  صوت و یا رنگی به سگ ها داده شود، حال دیگر برای سگ ها فرق نمی کرد که این محرک ها شنیداری باشند و یا دیداری .

البته در این آزمایش اگر پاولف محرک به تنهایی برای سگ ها پخش می کرد، مثلا صدای زنگ، ترشح بزاق یا پاسخی از سگ ها دریافت نمی کرد. اما زمانی که پاولف صوت و محرک« گرد گوشت» را با هم همراه می کرد، بعد از مدتی همان صوت به تنهایی ترشح بزاق را در حیوانات به همراه داشت.

شرطی سازی کنشگر

پاولف و دانشمندان دیگر می دانستند که شرطی سازی کلاسیک، تنها شکل برای شرطی سازی نیست. اسکینر با توجه به این موضوع مهم در سال 1930 میلادی نوع دیگری از یادگیری را معرفی کرد، شرطی سازی کنشگر. اسکنر معتقد بود که در این نوع پاسخ دهی، ارگانینزم به جای اینکه صرفا به محرکها واکنش نشان دهد،روی محیط عمل می کند.

او معتقد بود که یادگیری به این علت اتفاق می افتد که پاسخ تحت تاثیر پیامدهایی که به دنبال آن می آیند، قرار می گیرد.

با این توضیحات روشن شد که شرطی سازی کنشگر نوعی یادگیری است که در طی آن، پاسخهای ارادی توسط پیامدهایشان کنترل می شوند.

جمع بندی مقاله مولفه های یادگیری چیست

در این مقاله ابتدا با تعریف یادگیری آشنا شدید. سپس با دو مولفه یادگیری که توسط پاولف و اسکینر کشف شده بود آشنا شدید. شما برای این که حافظه خود را تقویت کنید ابتدا باید با اصول حافظه و یادگیری آشنا شوید و سپس با تمارینی که در دوره های تقویت حافظه به آن ها می پردازیم شرکت کنید تا بتوانید از حداکثر ظرفیت حافظه خود استفاده کنید.

 

Dr.sadegh abbasi

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 7 =

لینک کوتاه:
0