روش مطالعه برای امتحان
روش مطالعه برای امتحان چگونه است؟
آمادگی برای امتحان های مختلف یکی از مهمترین دغدغههای دانشجویان، دانشآموزان و محصلین آموزش عالی است.
در علوم شناختی، روشهای مختلفی برای مطالعه کردن و آماده شدن جهت امتحان یا رویدادهای مطالعاتی بیان شده است. کنکور نیز یکی از امتحانهای مهمی است که نیاز به اقدامات و توجه ویژهای دارد.
در این نوشتار تلاش شده است یکی از روشهای مطالعه که باعث افزایش درک مطلب و بهبود بهرهوری حافظه میشود، آموزش داده شود. این روش، در هر متنی که قرار است محتوای آزمون قرار بگیرد، کاربرد دارد.
خواندن و آزمون
شیوه یا تکنیک خواندن و آزمون، یکی از روشهای مطالعه نامآور، جهت سنجش مقدار درک مطلب و ماندگاری محتوای مطالعاتی در حافظه است. (How to win at college p175)
هدف از این روش مطالعه، بالا بردن بازده مطالعه است به گونهای که هم محتوا به درستی درک شود و هم در حافظه به خوبی ثبت شود.
دکتر صادق عباسی
دکتر محمد صادق عباسی دکتر صادق عباسی دکتر عباسی دکتر صادق عباسی تندخوان اولین تندخوان کشور
مراحل تکنیک خواندن و آزمون
اول: دقیق خوانی، در این مرحله به صورت کامل و با تمرکز کافی، تمام متن مطالعه میشود. تلاش کنید تا حد امکان دچار حواس پرتی نشوید و با دقت بالا، محتوا را به صورت کامل مطالعه کنید.
دوم: طراحی سؤال، بعد از مطالعه از مهمترین بخشهای مطالعه شده و بخشهای دارای محتوای ضروری، سؤال طراحی کنید.
سوم: پاسخ دادن به سؤالات، بعد از طراحی سؤال، پاسخ سؤالات را از روی محتوای مطالعه شده یافته و دوباره بخوانید.
چهارم: مرور ذهنی سؤالات، سؤالات و پاسخهای آنها را در ذهن خود مرور کنید، بدون اینکه به کتاب یا متن اصلی نگاه کنید. اگر بخشی از محتوا را فراموش کرده بودید دوباره از روی متن اصلی مطالعه کنید و سپس در ذهن مرور کنید.
تا زمانی باید خواندن از روی متن اصلی و سپس مرور ذهنی را تکرار کنید که بتوانید بدون نگاه کردن به متن اصلی و کاملا با تکیه بر حافظه، سؤالات و پاسخها را در ذهن مرور کنید.
به یاد داشته باشید در فرایند آزمون، شما تنها ذهن خود را به همراه دارید و نه متن اصلی را، پس تا زمانی که مطالب مهم در ذهن شما ثبت شود، به خواندن و مرور ذهنی ادامه دهید.
با استفاده از این روش قادر خواهید بود هر محتوایی را به صورت عالی به ذهن بسپارید و برای هر آزمونی آماده شوید.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت