تکنیک های موثر تقویت حافظه برای درس خواندن!

دسته بندی :مقالات ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ 42363 مشاهده

همه افراد در دوره‌ای از زندگی دغدغه درس خواندن دارند و همواره در پی رسیدن به راه‌های درست آن هستند.

یکی از نکات مهم برای نتیجه خوب گرفتن، داشتن حافظه‌ای قوی است که در ادامه جدیدترین تکنیک های موثر تقویت حافظه برای درس خواندن معرفی می‌شود.

علاوه بر استفاده از تکنیک‌های جدید باید به سلامت جسم و روح خود نیز توجه نمایید تا بتوانید نتایج خوبی کسب نمایید. در اول کار برای خود هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی کنید و به خودتان انگیزه دهید تا بتوانید درس را به نحو احسن بخوانید.

سه نکته موثر تقویت حافظه:

1-محیط مناسب

یکی از عوامل ابتدایی که در تقویت حافظه برای درس خواندن موثر است، محیطی است که شما در آن درس می‌خوانید. باید مکانی را انتخاب کنید که در آن راحت باشید و از اصوات و تصاویر مزاحم و عواملی که حواس را پرت می‌کنند دور بمانید مثل تلویزیون، موبایل، روزنامه و غیره.

محققان ثابت کرده‌اند که اگر گاهی جای ثابت درس خواندن خود را عوض کنید می‌تواند بازدهی بالایی برای تقویت اراده درس خواندن داشته باشد.

2-تغذیه مناسب

یکی دیگر از تکنیک های موثر تقویت حافظه تغذییه مناسب می باشد. سعی کنید حتما صبحانه بخورید؛ به‌خصوص در ساعات اولیه صبح و در آن از مواد مغذی استفاده کنید. خوردن مواد مختلف به فاصله‌های کم، استفاده زیاد از سردی‌جات مانند ماست ترش، دوغ، پنیر، گوشت گاو و … بر حافظه تاثیر منفی می‌گذارند.

خواب مناسب، استراحت، تغذیه مناسب و منظم، مزاج مرتب، مطالعه در زمان مناسب (نه بلافاصله بعد از صرف غذا) خوردن مقدار مناسبی از خرما یا کشمش، عسل و گردو به همراه پنیر، آجیل به مقدار کم، تنفس عمیق در هوای سالم و ورزش صبحگاهی، استفاده از شیر یا شیر کاکائو در صورت امکان، استراحت نیم ساعته در نزدیکی ظهر، بیدار ماندن بعد از نماز صبح یا بعد از طلوع آفتاب، خودداری از خواب نزدیک غروب آفتاب موجب نشاط و فعالیت مغز و طبیعتا تقویت حافظه برای درس خواندن می‌شود.

استفاده از مقدار کمی زنجبیل در غذاها (به جای ادویه دیگر یا همراه آن‌ها) نیز مفید است.

برای تقویت حافظه، مصرف آنتی ‌‌اکسیدان‌‌ها (مثل میوه‌ و سبزی‌ها) که از سلول‌های بدن دفاع و آن‌ها را تغذیه می‌کند، پیشنهاد می‌شود.

اهمیت لسیتین بر تقویت حافظه ثابت شده است. لسیتین پیش‌ساز استیل کولین است و استیل کولین یکی از انتقال‌دهنده‌های عصبی اصلی مغز است. منابع غذایی لسیتین شامل عدسی، ذرت، شیر، زرده تخم‌مرغ، تخم آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زمینی، آرد جو و سر، کبد (جگر) گوساله و … می‌باشد. ولی از همه بیشتر در لوبیای سویا یافت می‌شود. مقدار لسیتین موجود در لوبیای سویا بسیار بالاتر از لسیتین سایر مواد ذکر شده است. در نتیجه مصرف سویا را اکیدا توصیه می‌کنیم.

عسل، خرما و پنیر، عسل، خرما و پنیر مواد غذایی بسیار خوبی هستند که می‌توانید صبح روز امتحان استفاده نمایید.

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند:
“سه چیز قوه حافظه را افزایش داده و بیماری را از بین می‌برند: شیر، مسواک و قرائت قرآن.”

3-یادگیری مهارت‌های جانبی تقویت حافظه برای درس خواندن

۱- یکی از مهارت‌هایی که به تقویت حافظه برای درس خواندن کمک می‌کند، مهارت تندخوانی است که با یادگیری آن می‌توانید تمرکز بیشتری روی درس داشته باشید و هم با سرعت و کیفیت بالاتری درس بخوانید. در دنیای امروز دانش‌آموزان بسیاری از زمان خود را به استفاده از تکنولوژی اختصاص می‌دهند و فرصت کمی برای یادگیری و مطالعه در نظر می‌گیرند.

اما با استفاده از تکنیک تندخوانی می‌توان در مدت کوتاهی، حجم زیادی از مطالب را مطالعه کرد، آن‌ها را به خوبی درک کرد و به خاطر سپرد. در دوره‌های تندخوانی آکادمی مطالعه شریف، ایجاد نقشه ذهنی به شرکت‌کنندگان آموزش داده می‌شود که یک روش عالی برای مرور مطالب و حفظ کردن آن‌ها است.

۲- یادگیری و شنیدن موسیقی‌های خوب هم به تقویت حافظه کمک می‌کند. وجود عواملی مانند نوع صدا، ریتم، ملودی و… در موسیقی باعث می‌شود که توجه و دقت افراد بیشتر شود و تاثیر مثبتی بر حافظه آن‌ها ایجاد شود. طبق تحقیقات دانشمندان، دانش‌آموزانی که از کودکی با موسیقی در ارتباط بوده‌اند، حافظه بهتری دارند و در درس‌های خود موفق‌تر هستند.

البته باید توجه کنید که گوش دادن به هر نوع موسیقی برای مغز مفید نیست و باید در انتخاب موسیقی دقت زیادی داشته باشید.

۳- تکنیکی موسوم به دکتر کاواشیما که در آن از شماره ۱ تا ۱۲۰ به صورت واضح شروع به شمارش می‌کنید و زمان می‌گیرید و هر روز این کار را تکرار کنید تا زمان آن پایین‌تر بیاید و تمرکز شما افزایش یابد. دکتر کاواشیما به مدت ۲۰ سال روی مغز و توانایی‌های آن مطالعه و تحقیق کرده است. در این تحقیقات با استفاده از دستگاه تصویربرداری، از مغز افراد هنگام انجام کارهای مختلف تصویربرداری کرده‌اند تا میزان فعالیت مغز در هر کار مشخص شود. به اعتقاد او، اگر بتوانید به میزان بیشتری از ظرفیت مغز خود استفاده کنید، حافظه شما تقویت می‌شود.

برای افزایش ظرفیت مغز خود می‌توانید روزانه تمرین‌های ساده‌ای انجام دهید که به گفته دکتر کاواشیما، ساده‌ترین تمرین برای این کار، مطالعه کتاب با صدای بلند یا انجام محاسبات ساده ریاضی با سرعت زیاد و در مدت زمان کوتاه است.

۴- تکنیک هوک روش دیگری در تقویت حافظه برای درس خواندن است که در آن مطالب جدید را با نشانه و علامت‌گذاری به مطالب قدیمی‌تر وصل کنید. طبق قانون هوک، وقتی مطالب جدیدی را وارد ذهن خود می‌کنید، اگر بین آن‌ها و مطالب قدیمی در ذهن خود ارتباط برقرار کنید آن‌ها را فراموش نمی‌کنید و به خاطر می‌سپارید.

۵- پیاده روی و مدیتیشن هم در تقویت حافظه برای درس خواندن بسیار مفید است. انجام مدیتیشن به مدت ۲۰ دقیقه در طول روز به شما کمک می‌کند که تمرکز و حافظه خود را بهبود دهید.

۶- مطالبی که ترتیبی و اسمی هست را به صورت داستانی می‌توانید وارد حافظه خود کرده و با تمرین و تکرار و تصویرسازی، وارد حافظه بلند مدت نمایید. در این حالت می‌توانید از نقشه ذهنی هم استفاده نمایید. در آخر مطالب را جمع‌بندی کرده و خلاصه نویسی نمایید تا بهتر بتوانید مرور کنید.

Dr.sadegh abbasi

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 1 =

لینک کوتاه:
0